Välkommen till goldentex.blogg.se

Jag har startat upp denna bloggen igen för att kunna få visa alla hur mina vardag bland hästar ser ut. Jag vill kunna visa en ärlig sida i hästvärlden, med massa framgångar men även en hel del motgångar. Jag vill även dela med mig av mina bästa tips, min vardag, mina tankar och åsikter och framförallt ha kul med bloggen och er! 

På bloggen kommer det finnas mycket videoklipp, bilder och många välplanerade inlägg. Jag vill att allt som läggs upp på bloggen kan vara inspiration för andra! Jag försöker att alltid prestrera med så många inlägg som möjligt och jag har en levande blogg - En blogg som blandas med mobilinlägg, videoklipp och välskrivna inlägg. 

Jag hoppas på att vi alla kommer ha trevligt på bloggen och att vi kan hitta på mycket tillsammans och samtidigt ha fruktansvärt kul! Ready set go, nu kör vi!! 

 
 

Golden Tex

Golden Tex är en D-ponny på 143cm i mkh. Tex som han kallas för det mesta är nog en av dom snällaste D-ponnysarna i hela världen, han skulle inte göra en fluga förnär. För någon månad sen fick jag reda på att dom nuvarande ägarna ville sälja Tex och då kom mina föräldrar med det bästa beskedet någonsin, att jag ska få köpa honom. Så sjuttonde Juli stod Tex som min alldeles egna ponny. 

Tex har färgen brun och han har en strumpa på vänster bakben och även en skjutenstjärn i pannan. Tex tycker om uteritter och få hoppa på gräsbanor, kan vara ganska seg i paddocken men oftast gör han som man säger iallafall, och det är ju alltid bra. Tex flyttade till Ängkullens Shettisridskola julen 2012 och han stormtrivs, innan han kom till detta stallet var han riktigt, riktigt fet. Han fick mat nästan hela tiden under tiden han stod i det dåvarande stallet då det var 2 andra hästar där som blev så magra, men de 2 andra hästarna åt lagom mycket medans Tex åt upp deras rester, han stod med näsan i backen hela dagarna. Så nu när han kom till ängkullen började hans "diet" och han har blivit så otroligt fin! Man känner hans revben, han har fått mycket mer muskler, även om det är mycket kvar så kommer han vara otroligt fin till vintern! 


Har ni några frågor om oss så är det bara att kommentera eller maila på [email protected]

 
 
 

Julia Segedal

Hej! Jag som skriver på denna bloggen heter Julia Segedal och jag kom till världen år 1997 den andre oktober och det betyder att jag fyller sexton här efter sommaren. Jag bor i den lilla staden Trollhättan som ligger ungefär 1 timma från Göteborg. Jag är en glad och positv person som älskar att skratta, jag skrattar så gott som jämt. Hehe. Jag tycker även att jag är väldigt hjälpsam och tycker att min humor är riktigt dålig men jag har ett par få vänner som förstår den väldigt bra. Haha! 
Jag är i stallet alla dagar i veckan då jag sköter om min ponny som heter Golden Tex - som 17 juli blev min alldeles egna ponny! Jag hjälper även till på Shettisridskolan som Tex står inackorderad på, där jag oftast hjälper till på kalas, ponnyridningar, stallfritids eller ridläger och alla barnen är riktigt söta och trevliga.

Jag har precis börjat i gymnasiet och jag har valt Handel - och adiministrationsprogrammet och jag tror att det kommer vara en linje som passar mig då jag vill göra mycket praktiskt och inte bara sitta i bänkarna hela dagarna. Jag har ingen aning om vad jag vill bli när jag går ur gymnasiet men jag hoppas på att jag kan få många olika alternativ.  

Jag hoppas även på att kunna satsa fullt ut på denna bloggen eftersom utan blogg känns det så himla tomt har jag märkt, då jag provat med så otroligt många bloggar förut - både mer eller mindre framgångsrika.. 

Jag hoppas verkligen att ni vill följa min och Tex resa i motgångar och framgångar - för vi kommer ha kul tillsammans! 

 
 
 

RSS 2.0