Grym dag

Sitter nu i bilen på väg hem till Trollhättan. Har haft en riktigt bra kväll blev dock bara ett litet köp. Men på söndag blir det nog mera, har lite planer på vad som ska inhandlas, allt kommer ni få se i en videoblogg inom kort. 

Tävlingarna idag har varit spännande och sista hoppningen var verkligen kul att titta på, nästan spännande hela tiden och så nära att ha en svensk i topp tre. Men det går nog bättre imorgon och på söndag! Jag har iallafall haft en bra dag och kommer nog somna på en gång när jag kommer hem för jag är såå trött! 




On my way to Göteborg

Sitter nu på tåget mot Göteborg och är framme om en halvtimme ungefär! Nu är bara det stora problemet att hitta till skandinavium eftersom där är vi inte så ofta. Men ska bli roligt iallafall är riktigt taggad! Ska bli kul att se vad som erbjuds! 

Kanske syns vi? 



Äntligen helg!!

Fredag och idag ska jag ner till Göteborg! Åh vad roligt det ska bli med horse show och Goa människor! Blir en mysig tågresa ner vid fyra och gå på mässan en stund innan själva showen börjar! Perfekt enligt mig, gå och strosa lite innan allt börjar. Älskade horseshow!! 

Först ska jag bara klara fredagen i skolan, inga speciellt krävande lektioner förutom spanskan. Annars idrott och svenska, lätt som en plätt! Direkt efter skolan åker jag och Johanna hem till mig, vi äter lite och gör i ordning oss och sedan drar vi! Kommer hålla er uppdaterade under dagen! 




Plugg och Top Model

Tur att jag är tjej och klarar att göra flera saker samtidigt. Jag pluggar, bloggar och tittar på Top model Sverige. Mysigt och Top model är bara så bra! Ska bli spännande och se ifall det är en kille som kan kamma hem segern nu när dom tävlar killar mot tjejer! En riktigt bra idé tycker jag, dock har man ju inte fått sett så mycket av killarna än men hoppas det finns någon som ser bra ut. Hehe.. 

Ska strax börja skriva lite inlägg för imorgon kväll då jag sitter inne i Scandinavium under kvällen. Klart jag kommer liveuppdatera också men vill ha lite välskrivna inlägg också! Men nu ska jag fortsätta mitt pluggande så jag blir färdig någongång! 

 

Trött på allt

Usch lång och jobbig dag. Inte min dag idag alltså. Ingenting har riktigt funkat och jag känner mest bara blä. Tur att jag ska till min prins nu! Vila som sagt, blir nog att borsta, tvätta svansen och lite småpyssel. Mysigt och behövligt! 

Ikväll blir det plugg, har ganska mycket att plugga idag. Men ska ändå försöka uppdatera er emellan åt! 





Godmorgon!

Har precis landat på bussen till skolan. Fick springa till bussen för Jag är en liten tidsoptimist.. Men jag hann och nu taggar jag en jobbig torsdag. Lång dag och långa lektioner.. 

Fick ändra lite i mitt och Tex schema igår. Jag red honom en stund igår och så får han vila idag istället. Han var duktig igår, lite seg i galoppen men traven var inte långt ifrån perfekt. Lite mer power nästa gång så har vi en riktigt bra trav! 




Göteborg Horseshow

Det närmar sig med stormsteg och redan imorgon startar självaste Göteborg Horseshow! Som jag har längtat har räknat ner hur länge som helst och både showen och mässan ska bli grymt roligt! 

Jag ska dit fredag kväll och hela söndagen. Jag har tänkt mig att köpa en hel del på mässan om det är bra priser. Ska kolla efter träns, regntäcke, massor med orangesaker så som ridtäcke, schabrak och ev. en huva. Vill ha ett helt set med orange, tror han blir ursnygg i det. Sedan blir det säkert flera spontanköp, brukar lätt bli det..

Sedan ska jag såklart kolla på så mycket shower som möjligt och hoppas självfallet att så mycket svenska som möjligt vinner och att själva showerna är bra! Har stora förväntningar och jag och Johanna kommer ha det så roligt, alltid kul att göra något lite annourlunda med den bästa tjejen! 

Ses vi? Och vilka dagar ska ni dit? 

                  

Han som piggar upp när dagarna är gråa

Usch vilket väder det är idag då. Regn och grått överallt, det var ju nästan sommar igår?! 

Tur att jag har min fina prins i alla lägen!



Halva veckan gått

Onsdag och nu har halva veckan gått, och det bästa av allt det är Lill-lördag idag! Ska nog köpa mig lite godsaker sen eller kanske göra en kladdkaka! Så gott! 

Tex ska vila idag och då passar jag på att plugga lite med Linnea ikväll. Så då kanske det passar bra med lite kladdkaka? Haha. Vi hörs senare! 


Okoncentrerad men ack så glad

Solen har äntligen tittat fram och det firade jag och Tex med en uteritt plus lite dressyr på ett stort fält. Han var väldigt okoncentrerad och hade bråttom vilket gjorde att jag bestämde mig för att få honom lite lyhörd på fältet. Tog ett himla bra tag innan han verkligen lyssnade och både jag och han rann av svett sedan eftersom det blev långa galopper innan han lyssnade och slappnade av. Han var lite stel i vänstervarvet så där tog det ännu längre tid att få honom böjd runt min skänkel och få han att slappna av men mot slutet gick det väl helt okej.

Han var ju dock glad hela tiden, han hade nog lite vårkänslor i kroppen och han fick faktiskt gå utan täcke i några timmar innan jag tog in honom för att få lite D-vitamin och för att det var så varmt. Hoppas detta vädret håller i sig så att han kan gå utan täcke lite, för det behöver han verkligen och det tycker han ju om allra bäst! Skulle också tycka det var skönt att bli av med täcket när solen skiner, han dök ner och rulla sig så fort jag tog av täcket. Lille sötnöten!! 

 

Vårkänslor

Står ute och borstar och njuter av solen! Våren är här!



Solsken!

Fick sluta direkt efter uppsatsskrivningen så jag är redan på väg ut till stallet. Vädret har även slagit om till strålande sol! Åh så härligt, var längesen man såg solen sist, vilket gör det perfekt till att rida ut idag. Bara jag och Tex, det blir mysigt! 

Kvällen består annars av lite plugg, annars ingenting speciellt! Gött med sådana dagar verkligen! Vi hörs senare! 



Uppe med tuppen

Trött, tröttare, tröttast. Vill bara sova mera!! Har en uppsats skrivning i 3 timmar idag och känner mest hjälp.. Hoppas att fantasin flödar och jag blir klar ganska snabbt! Har sedan bara en till lektion och slutar tidigt, hurra!! 

Tex ska ridas ut i skogen oavsett väder för han behöver komma ut, har blitt dåligt med uteritter pågrund av vädret men idag trotsar jag regnet och rider ut, vi är ju inte gjorda av socker! 

Nu ska jag ta mig ur sängen och ta en alvedon mot the devil i min mun, hehe och sedan försöka få i mig lite mat! 



Hemma igen!

Har varit ute på äventyr sedan jag kom hem från skolan så har verkligen inte hunnit uppdaterat. Har nämligen varit och hämtat lite extra spån då vi ligger lite i ofas med spånbeställningen så nu hämta vi lite så spånet räcker tills det nya spånet kommer, sedan åkte vi tillbaka till stallet och då tog jag ut och red Tex direkt, skrittade honom länge och jobbade honom i skritten innan jag travade och galopperade lite granna, han var riktigt pigg och det trodde jag ju inte att han skulle vara efter igår då han svettades och flåsade hur mycket som helst efter sista rundan men det märktes inte av idag! Roligt! 

Har annars superont i munnen efter att jag spänt idag, låg i den där tandläkar stolen i 45 min och det gjorde så ont nästan hela tiden. Men nu har jag sista bågen i överkäken, trivdes ju med min tandställning tills jag fick som två fiskekrokar, haha, ser superkul ut, men inget man tänker på om man inte är väldigt nära. Haha. Så nu blir det soppa och mosad fisk under veckan, haha! 

Hoppas ni haft en bra måndag! 
 

Fail alá Julia och Tex


Det är detta vi gör allra bäst! Att vara allmänt fula, det är därför vi funkar så bra ihop! Haha, här får ni iallafall ett gott skratt! 
 

Godmorgon!

Är faktiskt inte så trött som jag trodde jag skulle vara idag när jag vaknade vid sju. Kom upp ganska så direkt och hat nu ätit en mysig frukost i lugn och ro. Gött med lite extra tid. Jag och pappa ska strax åka till Vänersborg till min tandläkare, brukar ta ungefär 20-30 min lite beroende på vad som ska göras och hur det ska göras. Snabbt och lätt. 

Går i skolan till fyra idag, sedan ut till stallet direkt efter det. Tror jag ska tömköra i skritt idag eller möjligtvis rida ett pass i bara skritt. Var någon vecka sen vi tömkörde nu då jag tröttnat rejält på det då jag gjort det regelbundet sen förra året. Var kul i början när jag märkte skillnad på honom, exempel
I början kunde jag inte tömköra honom själv då han inte orkade springa självmant så en fick hålla i tömmarna och en fick hjälpa till med spöt och att smacka, men nu går han på hela tiden och orkar längre och det är ju roligt att se såklart! Men får väl försöka ta tag i tömkörningen igen snarast! För jag tycker verkligen att det är bra träning! 





Söndagsångest

Brukar för det mesta inte ha någon ångest på söndagar. Brukar tycka dom är rätt mysiga, brukar ha en sådan där typisk "ta hand om sig själv kväll" men jag skulle verkligen behöva mera lov, just för att min motivation till skolan inte riktigt är på topp just nu, brukar ha mycket energi efter ett lov och tycka skolan faktiskt är ganska rolig och jag har verkligen ingenting emot att lära mig saker det är ju faktiskt roligt? Men det gäller ju att ha motivation för att orka också, men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra så gott man kan. 

Imorgon ska jag även till tandläkaren vid halv nio och spänna min tandställning, har blivit stor skillnad sedan senaste spänningen på min överkäke, alla gluggar är nästan helt borta och jag hoppas verkligen på att kunna ta bort min tandställning snarast, har dock inte fått ett datum men tycker mina tänder är väldigt fina nu även om det finns lite till som ska små justeras, åh vad jag längtar tills dagen då den ska ut även om jag faktiskt trivs i den väldigt mycket, konstigt nog haha! 

Men nu ska jag hoppa ner i sängen kolla klart på filmen "Känn ingen sorg" och sedan slumra tidigt för att orka upp imorgon! Lyckostar alla som har lov denna veckan! 
 

Pigg ponny!

Tex tyckte det var sååå roligt att få komma ut och galoppera det snabbaste han kunde. La en bockserie mitt i allt.. Haha han är för go, när man tror att det inte kan gå fortare tar han i ännu lite mer och det är så härligt att känna 500kg dundra under en. Detta är en av anledningar till att jag håller på med hästar! 

Vi konditionsträna som sagt, mycket galopp och när vi väl var färdiga kände jag hur trött Tex var i benen. Som han kämpat för att hinna med de andra två hästarna! I början hade vi ett ganska stort problem med han kondis att han inte orkade hålla samma takt som mindre ponnysar utan han bara halkade efter men jag märker ju skillnad nu och han orkar att sträcka ut sig och även ta i ännu lite mer och längre framförallt! Konditionen ökar mer och mer, så himla roligt att märka skillnad! 

Hur konditionstränar ni era hästar? :) 

 

Konditionsträning

Nu ska det kondistränas! Woho full galopp! 



Min sista sovmorgon

Har nu haft min sista sovmorgon på detta lov. Åh vill ha mera lov och sova ännu mera, känner mig faktiskt inte helt utvilad än.. En vecka till hade inte gjort någonting men imorgon kommer rutinerna tillbaka iallafall det är ju bra, lite jobbigt på lov att inte rikitgt veta när man ska göra vad osv. Jag tycker om att ha rutiner även om jag inte tycker om att gå upp tidigt till skolan. Hehe. 

Om någon timma ska jag dra mig ut till stallet och idag står det uteritt på schemat med Ida i stallet. Vet inte vart det bär av men antagligen i skogen. Hoppas på mycket fartfyllda galopper och att Tex är pigg, för idag ska jag låta han springa på som han vill, det behöver han, efter mycket flås kommer vi sedan lunka tillbaka till stallet alla nöjda och belåtna. Härligt om något!! 

Men nu ska jag upp och äta en mysig frukost, kanske göra en smoothie? Bara mysa runt lite innan jag gör mig redo för stallet! 
 



Inspo

Blir så taggad att verkligen ta tag i min och Tex träning när jag läser dessa texter. Sjukt bra texter för att få en motiverad nu när det är grått, regningt och mörkt ute. Taggad till tusen!! 


Mys med la familia

Har precis ätit go mat med familjen och nu har vi landat i soffan och kollar mello. Jag chansar på att Anton ewald går vidare till final sedan kan det nog vara ganska jämnt i startfältet. Hejar ni på någon speciell?

ikväll blir det nog inget mer än att umgås med familjen, behövs ibland! 



Ösregn

Ingen uteritt idag är alldeles för blött och ösregnar ute. Nästan alla hästar stod och frös så tänkte att jag håller mig inne idag och så får uteritten vänta tills imorgon. Tror inte Tex blir mindre ledsen för det.. 

Eftersom klockan hann att bli efter fyra så kom mina föräldrar och hämta mig så ingen ridning för mig. Blev lite paff när jag såg våran bil på parkeringen då jag trodde jag inte skulle hem på ett bra tag.. Tråkigt men jag bad Johanna rida honom en liten stund så han får röra sig och inte bli stel nu när det regnat och blåst hela dagen! Så får höra sen vad dom hittade på. 

Ikväll blir det mellomys med familjen. Ha en bra lördag!! 



Favoritkillen

 

Godmorgon!

Uppe ganska tidigt för att vara jag och ska snart gå ner för att fixa i ordning lite mat jag ska ha med mig till stallet så att jag inte svälter ihjäl under dagen. Ska ju ändå vara i stallet från 10-16 så det är ju rätt länge men brukar vara väldigt mysigt. 

Jag och Tex ska rida ut idag, tror det blir en vända i skogen och förhoppningsvis går det att galoppera över ängarna, är ju ganska blött ute så förvånar mig inte om det inte går. Hoppas på att det finns någon i stallet som vill hänga med ut blir så mycket roligare då! Tror Tex kommer vara pigg eftersom han var det igår plus att han älskar uteritter! Min lilla skogsmulle, skogen är verkligen där han trivs bäst! 

Vi hörs under dagen! Live uppdatering plus tidsinställda kommer upp! Ha en bra Lördag! 

 

Avslutar dagen

Borstat tänderna, tvättat bort sminket och tagit på mig min största tröja och är nu redo för att gå och lägga mig. Upp tidigt imorgon dels för att vänja mig att komma upp inför skolan som börjar nästa vecka och dels för att jag har stalltjänsten imorgon. Så blir en hel dag i stallet, så mysigt! 

Nu sluter sig mina ögon i vilken sekund som helst. Jag är riktigt glad idag har haft ett grymt pass med Tex, besöksrekord och umgåtts med min fina vän! Åh vilken härlig Fredag! Godnatt!



Bästaste hästen

Hade grymmaste inställningen innan jag började rida Tex idag och det smittade nog av sig på honom för han verkligen pigg och duktig idag! Hade dock inte tillgång till hela ridhuset då halva ridhuset bestod av löshoppningshinder+lina så jag hade bara en liten del vilket försvårade det hela väldigt mycket speciellt i galoppen då volterna blev riktigt små för att Tex skulle orka ordentligt, men förutom det var han en riktigt pärla under största delen av passet! 

Som jag skrev i några inlägg tidigare försökte jag lösgjöra honom så mycket som möjligt, gjorde mycket volter både stora och små, serpentiner och mycket skänkelvikningar. Jobbigt men vilken skillnad det blev mot slutet. Att man kan känna det på ca 30 minuter. Tror kanske inte ens att jag red så länge idag, kanske 20-25 min tyckte det räckte gott och väl för att spara både energi och för att han hade varit såpass grym under hela passet, och man ska ju avsluta när det går som bäst och efter så kort tid så gick det riktigt bra, så travade av honom och sedan gav jag han långa tyglar och massor med klappar på halsen och godis efteråt! Bästa hästen! 

 

Jag suger

Fick vara stand-in på kalaset som nämligen var ett bowlingkalas. Även fast jag mötte 8-9åringar kom jag total sist.. Haha. Roligt men jag är inget bra på det, men kul att göra något annorlunda. 
 
Ikväll ska jag träffa Linnea en stund, ha en mysig tjejkväll med hon jag gillat allra mest! Hur mysigt? 



Träningssugen

Sitter i bussen mot stallet nu. Har lite bråttom då min lillebror ska ha barnkalas idag och jag ska vara med och hjälpa till. Lillen fyller banne mig 9 år om 1 vecka.. Storkille! 
 
Men jag ska ändå försöka hinna rida igenom Tex ordentligt då han vilade igår och för två dagar sen också så han har fått en lugn vecka iallafall. Så om jag har turen så är han mycket piggare idag! Tänkte mjukgöra honom med mycket volter och serpentiner och känna att han är med mig! Känns som det var en evighet jag satt på hans rygg.. Saknar det och är verkligen taggad till att få ett bra pass! 
 



Melodifestivalen Deltävling 3 Göteborg 2014

Förra Lördagen satt jag och min familj i Skandinavium och kollade live på självaste melodifestivalen! Hur roligt och mäktigt som helst. Vi hade grymma platser även om vi satt på läktaren. Kul också att det var det starktaste startfältet hittils och Oscar Zia var ju inte dåligt snygg. Hihi. Försökte verkligen få bra kort, svårt med ett kort obejktiv men vissa bilder blev faktiskt helt okej! Om ni får chansen någon gång tycker jag verkligen att ni ska åka dit, häftigare live helt klart! 

En rätt bra helhetsbild över hur vi satt.. Långt bort men tyckte ändå man såg bra!
Det hela blev ju också mycket bättre när självaste bästaste BJÖRN gjorde entré!! 
 

En ordentlig nystart

Hej igen! Det var otroligt längesen jag skrev ett inlägg på denna bloggen. Vad jag har saknat er och bloggen! 

Jag fick en sådan otroligt bloggtorka här för några veckor sen och kände att det var bäst att bara ta en paus och sedan komma tillbaka bättre än någonsin, för jag tycker ju faktiskt att blogga är bland det roligaste som finns och min motivation är tillbaka och bra var ju det. 

Börjar även gå mot mina sista lovdagar detta sportlov. Tråkigt att det går så fort, men har haft mycket tid till Tex och även hunnit jobba två dagar, löshoppat Tex, kollat OS och träffat mina vänner. Så skönt att ha lov och snart är det ju faktiskt sommarlov. Låter lite sjukt när man säger det.. Men så långt bort är det inte och det är mycket lediga dagar nu under våren. Gött mos! 

Nu kickar vi igång bloggen från början. En omstart som kommer bli grym! 
 

RSS 2.0